Copyright © Seth Berkowitz 2017, All rights reserved
SETH BERKOWITZ LANDSCAPE ARCHITECTURE


68 Central St Residence
Somerville, MA

This project consisted of the design and construction of a new residential rear yard space.  The existing site was predominantly asphalt and contained a deteriorating two story deck. The goals of the project where to create a semi-covered space for social events, restore and expand the existing deck, and create a softened landscape of plantings and paved areas throughout. To meet these goals the existing deck structure was kept and new structure added for an expanded platform. The new and existing structure were resurfaced with IPE wood and custom vertical railings were added. Alternating bands of dark and light toned pavers where used at the base of the deck and continued to the more private area of the yard. This private area contained a cantilevered pergola and a bench/water feature element made of wood and existing stone salvaged from the site. 


PROJECTS
DESIGN + CONSTRUCTION